Νέα | 23/11/2011
 

23-24/11/2011 Καστοριά – Βόλος και Κίσσαμος – Χανιά

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η Κινητή Μονάδα πέρασε από την πόλη της Καστοριάς και συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία. Αν και ο καιρός δεν βοήθησε στο να κυκλοφορεί ο κόσμος εκείνη την ημέρα, τα στελέχη της Μονάδας έκαναν μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν να ενημερώσουν γύρω στα 200 άτομα. Επίσης, φυλλάδια ενημερωτικά δόθηκαν και σε εκπρόσωπο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με σκοπό να τα διανείμει στους δημότες μετά την αναχώρηση της Μονάδας.

 

 

ΒΟΛΟΣ

Στον Βόλο βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης την Τετάρτη. Η Μονάδα στήθηκε στην κεντρική πλατεία και τα στελέχη της ενημέρωσαν τους δημότες διανέμοντας έντυπο υλικό αλλά και παρουσιάζοντας βίντεο επιστημονικού περιεχομένου. Τα άτομα που ενημερώθηκαν ήταν περίπου 300 με αποτέλεσμα αρκετές γυναίκες από όλο το ηλικιακό φάσμα, να επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για τεστ ΠΑΠ ακόμα και την ίδια μέρα.

 

Την παραμονή της Μονάδας στον Βόλο κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ τοπικό ραδιόφωνο, αλλά και εφημερίδα της πόλης.

 

ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΧΑΝΙΑ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, βρέθηκε το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Κίσσαμο. Ο κόσμος που πέρασε από το σημείο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα του Υπουργείου αλλά και να παρακολουθήσει βίντεο επιστημονικού περιεχομένου. Αμέριστη ήταν και η βοήθεια της κυρίας Ανθής Κατσιρίκου, μέλους του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω». Η κυρία Κατσιρίκου ενημέρωσε τουλάχιστον 50 άτομα μεταξύ των οποίων γυναίκες όλων των ηλικιών.

Το απόγευμα η Μονάδα στήθηκε στα Χανιά στην Κεντρική Δημοτική Αγορά, όπου τα στελέχη της μοίρασαν έντυπο υλικό και απάντησαν σε ερωτήσεις του κόσμου. Αρκετές ήταν οι γυναίκες που διαβάζοντας επί τόπου το ενημερωτικό φυλλάδιο, ζήτησαν πληροφορίες για να κλείσουν ραντεβού με το κοντινότερο Κέντρο Υγείας για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ δωρεάν.

Την επομένη, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης παρέμεινε στη Δημοτική Αγορά όπου ενημερώθηκαν περίπου 200 άτομα. Για τους σκοπούς της ενημέρωσης τοποθετήθηκε οθόνη όπου παρουσιάστηκε βίντεο με θέμα τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Το τοπικό κανάλι «Κύδων» Χανίων κάλυψε την παραμονή της Μονάδας στην πόλη και το ρεπορτάζ παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union