Νέα | 06/11/2011
 

06/11/2011 Νέα Μηχανιώνα – Καστέλλι

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ

Η Κινητή Μονάδα για την Ενημέρωση του καρκίνου του τραχήλου βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της περιοχής το πρωί της Κυριακής. Κατά τις πρώτες ώρες της παραμονής της εκεί τα στελέχη της Μονάδας διένειμαν ενημερωτικό υλικό και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πρόγραμμα.

Στις 12 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί Επιστημονική Εκδήλωση σε αίθουσα της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νέας Μηχανιώνας «Παναγία Φανερωμένη». Η εκδήλωση είχε θέμα την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Ομιλητές ήταν οι ιατροί Αριστοτέλης Λουφόπουλος, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Άγγελος Δανηιλίδης, Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας, επίσης του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Ειρήνης Γιακαλή, προέδρου του Συλλόγου, έγιναν πολλές ερωτήσεις από το κοινό και συζητήθηκαν θέματα όπως το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για τις μικρότερες ηλικίες, αλλά και ο ιός HPV. Η ενημέρωση είχε επιτυχία κι έτσι ο Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει εν ευθέτω χρόνω μια νέα Επιστημονική Εκδήλωση.

 

ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης έφτασε στο Καστέλλι Πεδιάδος την τρίτη μέρα της περιοδείας της στην Κρήτη. Τα στελέχη της Μονάδας με την υποστήριξη της μαίας, κυρίας Μπαρμπαντωνάκη, ενημέρωσαν περίπου τριάντα γυναίκες και διένειμαν έντυπο υλικό. Παρόλο που οι γυναίκες δεν γνώριζαν από την αρχή για το πρόγραμμα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αμέσως ρώτησαν για το πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το Κέντρο Υγείας για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ.

Με την παρουσία τους υποστήριξαν το έργο της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Καστελλίου, Μανόλης Σμυρνάκης και ο ιατρός γυναικολόγος, κ. Γεώργιος Μαθιουδάκης.

Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2023
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union