Εκδηλώσεις | 31/10/2011
 

Επιστημονική εκδήλωση του Δήμου και του Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου: «Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου και το τεστ Παπανικολάου»

Με πρωτοβουλία του Δήμου και του Κέντρου Υγείας, στην αίθουσα του Δημαρχείου του Κάτω Νευροκοπίου, πραγματοποιήθηκε επιστημονική εκδήλωση με θέμα την Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου και το τεστ Παπανικολάου. Στην ενημέρωση πήραν μέρος περίπου πενήντα γυναίκες οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις και ζήτησαν να ληφθεί ξανά τέτοια πρωτοβουλία ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν εκ νέου. Αυτό που σε πρώτη φάση αποφασίστηκε είναι να γίνουν Επιστημονικές Εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κυρία Κοκκώνη Τζεβελέκου, μαία, η οποία μας ανέφερε πως η ανταπόκριση των γυναικών είναι μεγάλη, ιδίως μεταξύ είκοσι και τριάντα ετών και το ίδιο και η αύξηση των τεστ ΠΑΠ που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κυρία Τζεβελέκου αναφέρθηκε στον κύριο παράγοντα που προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τους υψηλού κινδύνου ιούς των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV) που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή. Συνήθως, η λοίμωξη από HPV έχει προηγηθεί αρκετά χρόνια από τον εντοπισμό των αλλοιώσεων που προκαλεί στον τράχηλο της μήτρας. Για τον λόγο αυτό, εξήγησε, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται με τον το τεστ ΠΑΠ, καθώς ο προσυμπτωματικός έλεγχος επιτρέπει τον εντοπισμό ασθενειών σε άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Τονίστηκε επίσης στις γυναίκες ότι ο έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ημερολόγιο
Δεκέμβριος 2023
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31      
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union