Εκδηλώσεις | 27/11/2011
 

Ενημέρωση για την «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου» στην Πτολεμαΐδα

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιστημονική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας, με θέμα: «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου». Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και με την πολύτιμη υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο 2011-2015» του Υπουργείου Υγείας.

Ομιλητές ήταν οι ιατροί, κύριοι Μιχαήλ Ανθόπουλος, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιμελητής του Ογκολογικού Τμήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και Άγγελος Δανιηλίδης, Λέκτορας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ΑΠΘ.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου. Εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην πανελλαδική έκταση του Προγράμματος αλλά και στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πρόληψη του καρκίνου σε πληθυσμούς απομακρυσμένων περιοχών και στην ενημέρωση του πληθυσμού με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον καρκίνο.

Ο κ. Βασίλειος Καραπίντσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, προλογίζοντας, μίλησε για τη σημασία της ενημέρωσης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης. Τέλος, έδωσε τα εύσημα στο Υπουργείο γι’ αυτή την πρωτοβουλία, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος παρά τις δυσκολίες.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των ομιλιών ήταν η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον κύριο Ανθόπουλο, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και η αναγκαιότητα του εμβολίου από τον κύριο Δανιηλίδη.

Πριν από το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε χρόνος στο κοινό να κάνει ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές, γι’ αυτόν το λόγο ο χρόνος που χρειάστηκε για να καλυφθούν ξεπέρασε τη μισή ώρα.

Τα τοπικά ΜΜΕ κάλυψαν την εκδήλωση παίρνοντας συνεντεύξεις από τους ομιλητές και τον Πρόεδρο του Συλλόγου καρκινοπαθών. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση καλύφθηκε από το West TV, το Flash TV και τις εφημερίδες «Πτολεμαίος», «Διαφάνεια» και «Εορδαϊκή».

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union