Νέα | 25/11/2011
 

25/11/2011 Τσοτύλι – Ιτέα – Πειραιάς

ΤΣΟΤΥΛΙ

Στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε η Κινητή Μονάδα την Παρασκευή. Παρόλο που η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, τα στελέχη της Μονάδας μαζί με την μαία, κυρία Σοφία Γύτα και τη Διευθύντρια, κυρία Εύχαρις Φιλέλη, μοίρασαν έντυπο υλικό σε τουλάχιστον 50 άτομα.

 

Ιδιαίτερα η κυρία Γύτα είναι πολύ δραστήρια και διοργανώνει ενημερωτικές εξορμήσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. Πολλές από τις ενημερωτικές ομιλίες της απευθύνονται συγκεκριμένα σε μαθήτριες Λυκείου, στις οποίες εξηγεί τη σημασία του Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο αλλά και την αναγκαιότητα του τεστ ΠΑΠ.

 

ΙΤΕΑ

Από το Κέντρο Υγείας ξεκίνησαν την ενημέρωση των πολιτών τα στελέχη της Κινητής Μονάδας. Έντυπο υλικό δόθηκε στον κόσμο που βρέθηκε στο Κέντρο και οι γυναίκες ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα του τεστ ΠΑΠ.

 

Η επόμενη στάση της Μονάδας ήταν στην κεντρική πλατεία της Ιτέας. Με την υποστήριξη των κυριών Σοφίας Γιαννακού, επισκέπτριας υγείας και Ελένης Κουτρούλη, μαίας, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και παρουσιάστηκε βίντεο για την Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο. Επίσης μεγάλη υποστήριξη στο Πρόγραμμα δίδεται και από το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας του οποίου η Διοικήτρια κυρία Δήμητρα Καραγεώργου βρέθηκε κοντά στα στελέχη της Μονάδας την Παρασκευή, όπως και ο Διευθυντής της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής, κύριος Γεώργιος Καράμαλης.

Τέλος, για την εφαρμογή του Προγράμματος και την παρακίνηση των δημοτών εργάζονται ακατάπαυστα ο Διευθυντής του Κ.Υ. κύριος Γεώργιος Σπαθαράκης και η Αντιδήμαρχος Ιτέας κυρία Παναγιώτα Λαΐνη-Κολλιαλή.

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το διήμερο της 25ης και 26ης Νοεμβρίου, η Κινητή Μονάδα που περιόδευε στην Κρήτη, επέστρεψε στον Πειραιά. Συγκεκριμένα η Μονάδα παρέμεινε και τις δύο μέρες στην Πλατεία Κοραή.

Με την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια των εθελοντριών από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», Βάσω Σαπουνίδου, Δήμητρα Σαλεμή, Μάγδα Κισιώτη και Δήμητρα Φωτοπούλου, υπεύθυνη της Ομάδας Ενημέρωσης, μοιράστηκε μεγάλος αριθμός φυλλαδίων και ενημερώθηκαν τόσο οι περαστικοί όσο και άλλοι δημότες οι οποίοι βρίσκονταν σε διπλανές καφετέριες και μαγαζιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Φωτοπούλου, αρκετές γυναίκες αφού διάβασαν το φυλλάδιο που τους διανεμήθηκε, ζήτησαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union