Νέα | 21/11/2011
 

21/11/2011 Αμύνταιο – Βελεστίνο – Βάμος

ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Μεγάλος αριθμός κόσμου ενημερώθηκε από τα στελέχη της Κινητής Μονάδας η οποία βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου. Οι μαίες, κυρίες Δέσποινα Κραγκούνη και Σαγώνα Ελένη, πολύ πρόθυμα ενημέρωναν τον κόσμο και έδιναν έντυπο υλικό.

Με πρωτοβουλία των μαιών και στο πλαίσιο της ευρύτερης κινητοποίησης που επιχειρούν στην περιοχή, πρότειναν στα στελέχη της Μονάδος να επισκεφθούν το χωριό Άρνισσα. Το όχημα έμεινε στην πλατεία και τα στελέχη πλησίασαν τον κόσμο που περνούσε ή καθόταν στις κοντινές καφετέριες και μοίρασαν έντυπο υλικό. Επίσης απάντησαν σε ερωτήσεις των γυναικών για την αναγκαιότητα του τεστ ΠΑΠ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κυρίας Καραγκούνη, η ενημέρωση που κάνουν οι μαίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η επιστολή που έστειλε ο Δήμος στις γυναίκες, είχαν άμεσα αποτελέσματα με αποκορύφωμα την αύξηση του τεστ ΠΑΠ σχεδόν στο διπλάσιο σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.

 

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πέρασε από την περιοχή του Βελεστίνου, όπου τα στελέχη της μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο. Αρκετές γυναίκες ρώτησαν να μάθουν για το πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το Κέντρο Υγείας για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ.

 

ΒΑΜΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάμου Ν. Χανίων. Με πρωτοβουλία της μαίας κυρίας Δέσποινας Ντάγκα, που είναι επίσης και η Γραμματέας του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Κρήτης, είχαν προσκληθεί στο Κ.Υ. οι μαθητές του Λυκείου Βάμου για να ενημερωθούν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ. Στην ενημέρωση βοήθησαν επίσης και οι μαίες, κυρίες Γεωργία Kαρακούση και Άννα Ζυμβραγάκη.

 

Τέλος, ύστερα από υπόδειξη των μαιών, η Κινητή Μονάδα βρέθηκε στο χωριό Βρύσες όπου τα στελέχη διένειμαν ενημερωτικό υλικό και ενημέρωσαν μαθήτριες του Λυκείου αλλά και ντόπιες γυναίκες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κυρίας Ντάγκα, ο αριθμός των τεστ ΠΑΠ έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την άφιξη της Κινητής Μονάδας.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union