Νέα | 20/11/2011
 

20/11/2011 Σκύδρα – Αλμυρός – Σπήλι & Αγία Φωτεινή

ΣΚΥΔΡΑ

Το πρωινό της 20ής Νοεμβρίου, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του ΥΥΚΑ βρέθηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Σκύδρα.

Τα στελέχη ενημέρωσαν τους διερχόμενους και παρουσίασαν βίντεο επιστημονικού περιεχομένου. Αρκετές ήταν οι γυναίκες που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ. Πολλές από αυτές δήλωσαν την πρόθεσή τους να κλείσουν ραντεβού με το Κέντρο Υγείας άμεσα.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Κινητή Μονάδα βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας όπου πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Έγκαιρη «Διάγνωση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Ομιλητής ήταν ο κύριος Παύλος Μελισσανίδης και την Εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος, κυρία Μαρία Παπαδοπούλου. Μετά το τέλος της Εκδήλωσης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών.

 

ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε στη κεντρική πλατεία του Αλμυρού. Με την υποστήριξη των μαιών, κυρίων Αικατερίνης Τσιμουράκου και Κωνσταντίνας Μακρή, μοιράστηκε μεγάλος αριθμός φυλλαδίων και ενημερώθηκαν αρκετές γυναίκες. Συγκεκριμένα η κυρία Τσιμουράκου διένειμε έντυπο υλικό και στην «Χριστιανική Αγωγή» αλλά και διοργάνωσε μία «μίνι» Επιστημονική Ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονταν.

 

ΣΠΗΛΙ – ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Στο Σπήλι έκανε την πρώτη της στάση η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης. Η υποστήριξη από τις κυρίες Δήμητρα Βογιατζή μαία, Λαμπρινή Καρακολίδου, κοινωνική λειτουργό και Χαρίκλεια Κατσαρού, επισκέπτρια υγείας ήταν καθοριστική. Ενημέρωσαν τον κόσμο, μοίρασαν φυλλάδια σε καταστήματα και καφετέριες και απάντησαν άμεσα και μεστά στις απορίες και τις ερωτήσεις των γυναικών.

Η δεύτερη στάση ήταν το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής όπου με την κινητοποίηση που είχε ήδη κάνει ο Δήμος, αρκετές γυναίκες συγκεντρώθηκαν για να ενημερωθούν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Βογιατζή, ο αριθμός των τεστ ΠΑΠ έχει αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο 20ήμερο.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union