Νέα | 18/11/2011
 

18-19/11/2011 Αριδαία – Μακρακώμη – Ρέθυμνο

ΑΡΙΔΑΙΑ

Η πρώτη στάση της Κινητής Μονάδας ήταν το Κέντρο Υγείας της Αριδαίας. Τα στελέχη έμειναν για αρκετή ώρα και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στα άτομα που πέρασαν από το Κέντρο.

Η δεύτερη στάση ήταν η Κεντρική Πλατεία, όπου οι δημότες βλέποντας το όχημα έσπευσαν να ρωτήσουν για το Πρόγραμμα. Κάποιες γυναίκες γνώριζαν για το τεστ ΠΑΠ και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο, ενώ άλλες ζήτησαν και πήραν ενημερωτικά φυλλάδια.

Παράλληλα με την παραμονή της Μονάδας στην περιοχή και στο πλαίσιο των δράσεων για την κινητοποίηση του κοινού, το απόγευμα της ίδιας μέρας οργανώθηκε Επιστημονική Εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα την Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου. Ομιλητής ήταν ο κύριος Παύλος Μελισσανίδης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος και την Εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος κυρία Μπαγκή. Επίσης στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν τα επίτιμα μέλη του «Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων», κυρίες Όλγα Τενεκετζή και Πετρούλα Κησελίνκα.

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

Από την Κεντρική Πλατεία της Μακρακώμης ξεκίνησε το ενημερωτικό της ταξίδι στην περιοχή η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης.

Με την αμέριστη υποστήριξη της Επισκέπτριας Υγείας, κυρίας Ελένης Τσίρου, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε ενημερωτική εξόρμηση σε περιοχές γύρω από τη Μακρακώμη με σκοπό τη κινητοποίηση των δημοτών.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία της κωμόπολης, όπου και με την υποστήριξη του Δημάρχου, κυρίου Ευθύμιου Παπαευθυμίου, οποίος βοηθάει έμπρακτα στην εφαρμογή του Προγράμματος, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και έγινε ενημέρωση σε παιδιά του σχολείου από τις περιοχές Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού.

Κατόπιν η Μονάδα βρέθηκε στην Σπερχειάδα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Εκεί, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Γυναικών Σπερχειάδας», κυρία Βίκυ Παπαθανάση, είχε προσκαλέσει γυναίκες της περιοχής για μια πρώτη επιστημονική ενημέρωση. Τα στελέχη της Μονάδας πρόβαλαν βίντεο ενημερωτικού περιεχομένου, ενώ μετά το τέλος της προβολής ακολούθησαν ερωτήσεις. Σύμφωνα με την κυρία Τσίρου, οι περισσότερες ερωτήσεις είχαν να κάνουν με το εμβόλιο και το τεστ ΠΑΠ. Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Σπερχειάδας, κύριος Βασίλης Κανέλλος, ανέφερε πως μέσα στις πρωτοβουλίες του Δήμου είναι και η αποστολή ενημερωτικής επιστολής στα σχολεία για να μάθουν τα παιδεία για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ.

Επόμενος σταθμός της Μονάδας ήταν η Κεντρική Πλατεία της Υπάτης, όπου η Προεδρος του «Συλλόγου Γυναικών» κυρία Βασιλική Παπανάγνου, είχε ενημερώσει τις γυναίκες οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Μαζί με το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για το πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το τεστ ΠΑΠ, αλλά και γενικότερα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τελευταίος σταθμός της διαδρομής ήταν το Δημοτικό Διαμέρισμα Λειανοκλαδίου. Η πρόεδρος του «Συλλόγου Γυναικών», κυρία Ασπασία Κολοβού, είχε ενημερώσει τις γυναίκες για την άφιξη της Μονάδας και αρκετές είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία. Διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα αλλά και το τεστ ΠΑΠ.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Το διήμερο, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα έξω από το Δημαρχείο. Οι δημότες του Ρεθύμνου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την άφιξη της Μονάδας. Ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν και ο κόσμος ρωτούσε να μάθει για το Πρόγραμμα αλλά και για το τεστ ΠΑΠ. Πολλοί εξ αυτών ήταν άνδρες οι οποίοι ενδιαφέρονταν να πάρουν ενημερωτικό υλικό για τις γυναίκες και τις κόρες τους.

Παρόντες στο σημείο, οι οποίοι και βοήθησαν τα στελέχη της Μονάδας, ήταν οι κύριοι Βασίλειος Βασιλάκης, Ψυχολόγος και Μέλος της Ομάδας Προώθησης του Προγράμματος από τον Δήμο και Γρηγόριος Τσιομπίκας, Φαρμακοποιός, Εντεταλμένος Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, επίσης από τον Δήμο. Οι παραπάνω κύριοι θα είναι και συντονιστές στην Επιστημονική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο, με θέμα «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», στο Σπίτι Πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union