Νέα | 10/11/2011
 

10/11/2011 Μενεμένη – Αμπελόκηποι – Δελβινάκι – Σητεία

ΜΕΝΕΜΕΝΗ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου βρέθηκε στις περιοχές Αμπελόκηποι και Μενεμένη.

 

Αμέριστη ήταν η υποστήριξη των μαιών Λαμπροπούλου και Τσολόγλου που μοίρασαν έντυπο υλικό αλλά και ενημέρωσαν τις γυναίκες για το τεστ ΠΑΠ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Τσολόγλου, το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά και τα ραντεβού για το τεστ συνεχώς αυξάνονται. Επίσης ο κόσμος ενημερώνεται ταυτόχρονα και για το εμβόλιο.

 

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ

Οι δημότες στο Δελβινάκι είχαν ενημερωθεί για την άφιξη της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης. Η διευθύντρια του Κ.Υ. κυρία Ξεκάρφωτου είχε προσκαλέσει ντόπιες γυναίκες και οργάνωσε μια μικρή επιστημονική ενημέρωση σε αίθουσα του Κ.Υ. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Γενική Ιατρός κυρία Γεωργία Φίλη, η οποία ενημέρωσε της γυναίκες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Ξεκάρφωτου το Κ.Υ με πρωτοβουλία του, προσπαθεί να κινητοποιήσει κόσμο και από τις γύρω περιοχές στέλνοντας μαίες να ενημερώνουν για το τεστ ΠΑΠ. Συγκεκριμένα, μόνο από τα χωριά Καλπάκι και Παρακάλαμο τον μήνα Οκτώβριο κλείστηκαν ραντεβού και έγιναν πενήντα τεστ.

ΣΗΤΕΙΑ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης στήθηκε στην κεντρική πλατεία της περιοχής όπου με την υποστήριξη του Συλλόγου Αγκαλιάζω μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και ενημερώθηκε ο κόσμος.

 

Οι γυναίκες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με τη βοήθεια της μαίας κυρίας Δέσποινας Κύρπα ενημερώθηκαν για το τεστ ΠΑΠ, έκαναν ερωτήσεις και αρκετές θέλησαν να κλείσουν ραντεβού για να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union