Νέα | 08/11/2011
 

08-09/11/2011 Θεσσαλονίκη – Παραμυθιά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε αυτό το διήμερο στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη μέρα το σημείο στάθμευσης ήταν το Δημαρχείο, όπου τα στελέχη της Μονάδας μοίρασαν έντυπο υλικό στον κόσμο και δέχτηκαν ερωτήσεις από γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών. Αρκετές κυρίες ζήτησαν λεπτομέρειες για το πώς θα κλείσουν ραντεβού για τεστ ΠΑΠ. Στη συνέχεια η Μονάδα μετακινήθηκε προς το εμπορικό κέντρο της πόλης όπου και έμεινε για αρκετή ώρα.

 

Τη δεύτερη μέρα η Μονάδα στήθηκε στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Οι περαστικοί έδειξαν ενδιαφέρον και σταματούσαν να ενημερωθούν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σημείο τα στελέχη της Μονάδας παρουσίασαν σε οθόνη video ενημερωτικού περιεχομένου το οποίο τράβηξε την προσοχή και νεαρότερων κοριτσιών. Αρκετές από τις κοπέλες ρώτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου και το τεστ ΠΑΠ.

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου βρέθηκε στο Κ.Υ. Παραμυθιάς αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Με πρωτοβουλία της μαίας, κυρίας Χριστίνας Σέμπη, είχε γίνει ενημέρωση των Δημοτών για την άφιξη της Μονάδας από την προηγούμενη μέρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ενημερωθεί μεγάλος αριθμός κόσμου και να κλειστούν αρκετά ραντεβού για τεστ ΠΑΠ. Μάλιστα κάποιες από τις γυναίκες έκαναν το τεστ την ίδια μέρα.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σέμπη, ο Δήμος έχει ήδη αρχίσει να στέλνει επιστολές/προσκλήσεις στις γυναίκες για να επισκεφθούν το Κ.Υ. Κατόπιν αυτής της ενέργειας έχει παρατηρηθεί αύξηση των τεστ ΠΑΠ από γυναίκες όλων των ηλικιών. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο διάστημα η μαία έχει δει είκοσι με τριάντα περιστατικά, τόσο από την περιοχή, όσο και από την Πάργα.

 

ΝΕΑΠΟΛΗ

Στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης Λασιθίου στήθηκε η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου. Για άλλη μια φορά η βοήθεια του Συλλόγου «Αγκαλιάζω» και ιδιαίτερα της κυρίας Τσιτλακίδου στάθηκε πολύτιμη. Οι δημότες που πέρασαν το πρωί της Τρίτης από την πλατεία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να παρακολουθήσουν βίντεο με πληροφορίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και την πρόληψή του.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κινητής Μονάδας, μοιράστηκε έντυπο υλικό σε τουλάχιστον εβδομήντα άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες οι οποίες ζήτησαν να κλείσουν ραντεβού για τεστ ΠΑΠ.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union