Νέα | 04/11/2011
 

04/11/2011 Άγιος Νικόλαος – Βασιλική και 4-5/11 Ηράκλειο Κρήτης

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου Σιθωνίας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τα στελέχη της Μονάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά ενημερώνοντάς τους αλλά και μοιράζοντας έντυπο υλικό.

 

Επίσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν τη δράση.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε στο Κ.Υ. Βασιλικής όπου μοιράστηκαν έντυπα και ενημερώθηκε ο κόσμος. Επίσης αφίσες τοιχοκολλήθηκαν με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία όσον αφορά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο 2011-2015 που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας.

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΓΑΖΙ

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία της στην Κρήτη η τρίτη Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όπου έμεινε για δύο ημέρες. Η Μονάδα στήθηκε στην Πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου και με την πολύτιμη υποστήριξη του Συλλόγου «Αγκαλιάζω» και ιδιαίτερα της κυρίας Τσιτλακίδου, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και δόθηκαν πληροφορίες στον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα και πολλές από αυτές ζήτησαν και πήραν το τηλέφωνο του Νοσοκομείου για να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το τεστ ΠΑΠ.

Η Μονάδα επισκέφθηκε επίσης την περιοχή Γάζι και τα στελέχη της μοίρασαν φυλλάδια αλλά και ενημέρωσαν τους δημότες για το Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο. Η βοήθεια των εθελοντών από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν καθοριστική.

 

Η εικόνα που σχηματίστηκε από αυτή την πρώτη δράση στην Κρήτη, είναι ότι οι γυναίκες ήταν ήδη αρκετά ενημερωμένες και υποδέχτηκαν αυτή τη νέα πρωτοβουλία το ΥΥΚΑ με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές νεαρές κοπέλες ανέφεραν πως έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Την παραμονή της Μονάδας στο Ηράκλειο κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ το τοπικό κανάλι «Κρήτη TV».

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30    
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union