Νέα | 20/10/2011
 

20/10/2011 Εχίνος – Μεσσήνη

ΕΧΙΝΟΣ

Στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης για τον Καρκίνο, η Κινητή Μονάδα του ΥΥΚΑ, βρέθηκε για δύο ημέρες (20 & 21 Οκτωβρίου) στην περιοχή του Εχίνου. Ο ιστορικός αυτός οικισμός αποτελεί γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής οπότε και συγκεντρώνει τον ανάλογο πληθυσμό.

 

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται εκ μέρους του Κέντρου Υγείας και ιδιαίτερα της Διευθύντριας, κυρίας Μαρίας Καραλευθέρη, για την έγκαιρη ενημέρωση του κόσμου για την πρόληψη του καρκίνου. Κατά την παρουσία της Κινητής Μονάδας μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες και απαντήθηκαν τυχόν απορίες.

 

Η Σμύνθη υπήρξε ο άλλος προορισμός της Κινητής Μονάδας και τα στελέχη της ήταν πρόθυμα να απαντήσουν στις ερωτήσεις των κατοίκων. Πολλές γυναίκες από τη Σμύνθη έδειξαν ενδιαφέρον για να κλείσουν ραντεβού για τεστ ΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν για το πόσο σημαντική είναι γι’ αυτές η πρόληψη.

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

Στη Μεσσήνη έκανε την επόμενη στάση της η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης της Πελοποννήσου. Μεγάλος αριθμός εθελοντών αλλά και μαίες από το Κέντρο Υγείας βοήθησαν στη διανομή έντυπου υλικού και στην ενημέρωση. Συγκεκριμένα η κυρία Αντωνάκου, πρόεδρος του «Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης» πρότεινε να γίνει μια νέα ενημέρωση του κοινού σε συνεργασία με το Κ.Υ. Η προσπάθεια των ανθρώπων που υποστήριξαν τα στελέχη της Κινητής Μονάδας, έδειξε να αποφέρει καρπούς, αφού πολλές από τις γυναίκες της περιοχής έσπευσαν να ενημερωθούν και να ρωτήσουν για το τεστ Παπανικολάου.

Το ενδιαφέρον των μαιών του Κ.Υ. (κυρίες Βουγαλιώτη και Ρούσκα) για περαιτέρω επιστημονική ενημέρωση δεν πέρασε απαρατήρητο κι έτσι αποφασίστηκε να τους σταλεί πιο εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμα πληρέστερες υπηρεσίες.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union