Νέα | 18/10/2011
 

18/10/2011 Καλαμάτα – Φέρες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την Τρίτη, πρώτη μέρα της παραμονής της στην πόλη, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης στήθηκε έξω από το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Οι φοιτητές και οι καθηγητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο μετουσιώθηκε σε απόφαση για περαιτέρω υποστήριξη της προσπάθειας που ήδη γίνεται από το κράτος. Συγκεκριμένα, η κυρία Σταυρούλα Μπάμπαλη, υπεύθυνη του τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΤΕΙ προθυμοποιήθηκε να διοργανώσει εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του τραχήλου. Έντυπο υλικό παραδόθηκε από τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης με σκοπό την ενίσχυση αυτής της πρωτοβουλίας.

Την Τετάρτη 19/10, η ενημέρωση των δημοτών έγινε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας όπου αρκετός κόσμος βλέποντας τους εθελοντές να μοιράζουν έντυπα θέλησε να πληροφορηθεί τι συμβαίνει. Οι γυναίκες αμέσως ζήτησαν διευκρινίσεις για το πού μπορούν να κάνουν τεστ ΠΑΠ ΔΩΡΕΑΝ, αφού το πρόγραμμα αφορά κυρίως τα Κ.Υ. και όχι τα νοσοκομεία. Η απάντηση ήταν ότι ενώ αρκετά νοσοκομεία είναι ήδη στο Πρόγραμμα του Προσυμπτωματικού Έλεγχου, για την συντομότερη και εγκυρότερη εξυπηρέτηση του κοινού θα ήταν καλό να προηγείται της επίσκεψης τηλεφώνημα στο αρμόδιο τμήμα.

Τέλος, η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» κάλυψε το γεγονός με αναφορά της στο φύλλο της 20ής Οκτωβρίου.

ΦΕΡΕΣ

Από την Κεντρική Πλατεία της πόλης των Φερών πέρασε σήμερα η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο. Την υποστήριξή του έδειξε έμπρακτα ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Φερών με την παρουσία της κυρίας Ελένης Δέδογλου, η οποία μοίρασε έντυπο υλικό στους περαστικούς αλλά και στα γύρω καταστήματα.

Το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν τόσο μεγάλο που αμέσως ζήτησαν πληροφορίες για το πότε θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού για τεστ ΠΑΠ. Επίσης, με πρωτοβουλία των στελεχών της Μονάδας μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και στο Γυμνάσιο/Λύκειο Φερών μετά το πέρας των μαθημάτων.

Τέλος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του καρκίνου θα μοιραστούν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας στις Φέρες στις 19 Οκτωβρίου.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union