Νέα | 14/10/2011
 

14/10/2011 Άστρος – Ίασμος

ΑΣΤΡΟΣ

Η παρουσία της Ενημερωτικής Μονάδας στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους τράβηξε τα βλέμματα, τόσο των δημοτών, όσο και των διερχόμενων οδηγών. Πολλοί από αυτούς σταμάτησαν και ζήτησαν να ενημερωθούν.

 

Η κυρία Κική Κολυβάνη, εθελόντρια, μοίρασε έντυπα και ενημέρωσε τους πολίτες για τη δυνατότητα λήψης τεστ ΠΑΠ ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Υγείας Άστρους.

 

ΙΑΣΜΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου πέρασε σήμερα και από το Δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης. Η κινητή μονάδα στάθηκε τις πρωινές ώρες στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου οι δύο μαίες, Φωτεινή Ράντεβα-Παπαδοπούλου και Ελένη Γκάντζου, που υποστηρίζουν το Κ.Υ. και το πρόγραμμα έκαναν εξαιρετική δουλειά στην ενημέρωση των γυναικών και μοίρασαν πολλά έντυπα. Επίσης στην είσοδο του Κέντρου Υγείας τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός για την προβολή του ενημερωτικού βίντεο της εκστρατείας.

Το μεσημέρι η μονάδα μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου εθελόντριες από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης, με επικεφαλής την κυρία Κρόκου, συνέχισαν το έργο της ενημέρωσης.

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Κ.Υ. στον τομέα της πρόληψης και κυρίως των δύο μαιών που οργανώνουν εξορμήσεις ενημέρωσης στα χωριά της περιοχής, χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερα μέσα. Οργανώνουν συναντήσεις γυναικών και τις ενημερώνουν για τον καρκίνο του τραχήλου και τον καρκίνο του μαστού. Σε αυτό το πλαίσιο, μαθαίνουν στις γυναίκες πώς να κάνουν ψηλάφηση του μαστού.

Την επόμενη εβδομάδα, θα αποσταλούν αφίσες στο Κ.Υ. για να τοιχοκολληθούν στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία σε όλα τα χωριά και επιπλέον έντυπα για να μοιραστούν.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union