Νέα | 15/10/2011
 

15/10/2011 Κομοτηνή – Σάπες – Σπάρτη

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Από τις 14/10/2011, Παρασκευή απόγευμα, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Ο κόσμος ήταν πολύς, κυρίως νέοι άνθρωποι και φοιτητές. Οι νέοι έχουν τη φυσική περιέργεια να μάθουν τι συμβαίνει και δεν ντρέπονται να ρωτήσουν τι είναι η μονάδα αυτή και ποιον επιδιώκει να ενημερώσει. Αγόρια και κορίτσια ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και για το ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το Σάββατο το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» οργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία του «Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνου του Μαστού». Με την ευκαιρία αυτή πολύς κόσμος ήρθε στην Πλατεία της Κομοτηνής για να συμμετάσχει στην εκδήλωση και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες κάλυψαν την εκδήλωση και πήραν εικόνα και φωτογραφίες από τη μονάδα.

ΣΑΠΕΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Οι εθελόντριες από τον Σύλλογο καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» στελέχωσαν και πάλι τη μονάδα και ενημέρωσαν τον κόσμο που ερχόταν στο Κ.Υ.

«Είναι πολλά τα χωριά που θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε», μας είπε ο γιατρός του Κ.Υ. Σαπών, κ. Γεώργιος Παρισίδης. Συμφωνήσαμε λοιπόν να οργανώσουμε μια μικρή περιοδεία στα γύρω χωριά για να ενημερώσουμε το κοινό, ιδίως τους τουρκόφωνους δημότες. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στον Έβρο, στις 24 Οκτωβρίου, θα ξαναπεράσει η μονάδα από τον Δήμο Σαπών και τα κοντινά χωριά για να συνεχίσει την ενημέρωση. Θα τοιχοκολληθούν αφίσες σε όλες τις γύρω περιοχές, στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, για να ενημερώσουν τις γυναίκες για το ΔΩΡΕΑΝ Τεστ ΠΑΠ.

ΣΠΑΡΤΗ

Σήμερα Σάββατο, η Κινητή μονάδα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο παρέμεινε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Η «Νέα Κίνηση Γυναικών Σπάρτης» στελέχωσε τη μονάδα με εθελοντές που ενημέρωσαν τις γυναίκες για το πρόγραμμα.

Η πρόεδρός της, κυρία Κατσουγκράκη, μας ενημέρωσε ότι ο σύλλογος σχεδιάζει πολύ σύντομα τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τους δύο γυναικείους καρκίνους: τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του μαστού.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union