Νέα | 10/10/2011
 

Σε όλη την Ελλάδα οι «Κινητές Μονάδες Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου»

Οι διαδρομές των Κινητών Μονάδων Ενημέρωσης

Κινητή Μονάδα Α΄: Βόρεια Ελλάδα – Θεσσαλία

Κινητή Μονάδα Β΄: Πελοπόννησος – Δυτική και Στερεά Ελλάδα

Κινητή Μονάδα Γ΄: Κρήτη – Πειραιάς – Νησιά – Δυτική Αττική

Από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία «Κινητών Μονάδων Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου», οι οποίες βρέθηκαν σε αυτό το διάστημα σε 132 Κέντρα Υγείας δήμων, σε όλη την επικράτεια. Πρώτος καρκίνος-στόχος ήταν ο καρκίνος του τραχήλου: με αφορμή την παρουσία των Κινητών Μονάδων και τη διανομή ενημερωτικού υλικού, οι γυναίκες θα προσκληθούν σε δωρεάν τεστ Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν διαδοχικά 3 οχήματα που κάλυψαν το καθένα ορισμένες περιφέρειες της χώρας. Η πρώτη Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ξεκίνησε από την Καβάλα και κάλυψε τη Βόρεια Ελλάδα (Ανατολική, Κεντρική Μακεδονία – Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία, Λάρισα). Η δεύτερη Κινητή Μονάδα ξεκινώντας από την Ακράτα και το Κιάτο κάλυψε την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τον Βόλο, την Εύβοια και την Αττική. Η τρίτη Κινητή Μονάδα ξεκίνησε αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, από την Κρήτη, ήρθε στον Πειραιά και από εκεί συνέχισε σε άλλα νησιά (Ρόδο, Κω, Σάμο, Σύρο, Τήνο) κλείνοντας την περιοδεία σε μεγάλους δήμους της Αττικής.

Οι σταθμοί της περιοδείας είχαν επιλεγεί για να δοθεί έμφαση στις πιο απομακρυσμένες και με δυσκολότερη πρόσβαση περιοχές. Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, η παρουσία της Κινητής Μονάδας στόχος ήταν να συνοδεύεται από μια επιστημονική εκδήλωση, όπου παράγοντες των τοπικών μονάδων υγείας και ειδικοί μιλούσαν στο κοινό.

Η ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί κύριο μέλημα του προγράμματος.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union