Εκδηλώσεις | 02/11/2011
 

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου στο Παλαιοχώρι

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη στη Βόρεια Χαλκιδική, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου στην Πολιτιστική Εστία Παλαιοχωρίου (Παλαιό Πέτρινο Σχολείο). Η εκδήλωση έγινε με την αφορμή της παρουσίας της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου στον Δήμο.

Στην εκδήλωση, που είχε ανταπόκριση από το κοινό της περιοχής, δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση των δημοτών, τόσο για το πρόγραμμα για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο του καρκίνου και την έγκαιρη διάγνωσή του, όσο και για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Συντονιστής της εκδήλωσης και ένας από τους ομιλητές ήταν ο Διευθυντής του Κ.Υ. Παλαιοχωρίου, κύριος Ιωάννης Ελευθερούδης, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα σε θέματα υγείας, έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων αλλά και στην πρόληψή τους. Επίσης μίλησαν οι μαίες κυρίες Τσόχα και Ευαγγελίδου, ενημερώνοντας ειδικότερα τους παρευρισκόμενους για τον καρκίνο του τραχήλου. Εκ μέρους του Δήμου, η κυρία Βατάλη παρουσίασε τους στόχους του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου, έκανε έναν μικρό απολογισμό των όσων έχουν επιτευχθεί, αλλά μίλησε και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως ο εθελοντισμός και η Τράπεζα Αίματος. Τέλος, ο Δήμαρχος κύριος Πάχτας απηύθυνε χαιρετισμό και υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθεια του Δήμου για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015.

Όπως ανέφερε η κυρία Βατάλη, ο Δήμος ξεκινάει έναν κύκλο ενημέρωσης για τις γύρω περιοχές όπου κάθε μήνα κλιμάκιο των υπηρεσιών του θα επισκέπτεται τρία χωριά. Εξάλλου, το Κέντρο Υγείας από την πλευρά του επίσης καταβάλλει μεγάλη και σημαντική προσπάθεια ώστε να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των μαιών που με δική τους πρωτοβουλία πηγαίνουν στα χωριά και κάνουν τεστ ΠΑΠ δωρεάν στις γυναίκες που είναι μόνιμες κάτοικοι.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union