Εκδηλώσεις | 17/10/2012
 

Ημερίδα για τον γυναικολογικό καρκίνο

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η. της κοινότητας Αγίου Θωμά, επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Γυναικολογικός καρκίνος και ενίσχυση της συμμετοχής στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τανάγρας κ. Ιωάννης Γκίνης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τανάγρας κ. Βασιλική Καββά, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά κ. Χρήστος Κατσιφής, ο πρόεδρος του Γ.Ν. Θήβας κ. Σβίγγος και ο διοικητικός διευθυντής του Γ.Ν. Θήβας κ. Καλμπένης. Την ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Δημήτρης Δελβενακιώτης διευθυντής του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Σχηματαρίου.

Η κ. Ελένη Ζυγούρη, Γενική Ιατρός Κ.Υ. Σχηματαρίου, προλόγισε την ημερίδα κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων τους. Στην εναρκτήρια ομιλία, η κ. Βασιλική Κουκά, Γενική Ιατρός Π.Ι. Αγ. Θωμά, αναφέρθηκε στην επιδημιολογία του καρκίνου του μαστού καθώς και στους τρόπους πρόληψης, δηλαδή στην κλινική εξέταση, την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία. Καταλήγοντας τόνισε τη μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα Πετράτου, τεχνολόγος ακτινολογίας-ραδιοτεχνολογίας Κ.Υ. Σχηματαρίου, μίλησε για τη μαστογραφία καλύπτοντας ερωτήματα γυναικών για το τι είναι, πότε κάνουμε τη μαστογραφία αναφοράς, σε ποια φάση του κύκλου κάνουμε την εξέταση, στις διαφορές αναλογικής και ψηφιακής μαστογραφίας. Η κ. Πετράτου τόνισε τη σημασία της μαστογραφίας για την πρόληψη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί νωρίς μπορεί να σώσει τη ζωή μας· γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τη μαστογραφία μας κάθε χρόνο μετά τα 40 έτη.

Η κ. Χριστίνα Πέππα, μαία Κ.Υ. Σχηματαρίου, αναφέρθηκε στις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του γυναικολογικού γεννητικού συστήματος, ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ανέλυσε τους παράγοντες κινδύνου για τον ιό HPV, το τεστ ΠΑΠ και υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της για την ψυχοκοινωνική διάσταση της προληπτικής συμπεριφοράς υγιών γυναικών απέναντι στον γυναικολογικό καρκίνο, η κ. Ελένη Αλλαγιάννη, Κοινωνική Λειτουργός Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τανάγρας. Το μήνυμα που μετέδωσε ήταν, «αγαπάμε τη ζωή και τον εαυτό μας οπότε δεν αναβάλουμε, δρούμε τώρα».

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2024
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30      
«« «       » »»


paptesthellas
 
 
 

keelpno ypourgeio ugeias aspa european union