27/11/2011

 

27-28/11/2011 Πτολεμαΐδα – Αλίαρτος – Ρόδος

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας βρέθηκε την Κυριακή η Κινητή Μονάδα. Τα στελέχη ενημέρωσαν μεγάλο αριθμό δημοτών και διένειμαν έντυπα με πληροφορίες για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου» στο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας.

 

 

ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου. Η μαία κυρία Άννα-Μαρίνα Αποστολοπούλου βοήθησε τα στελέχη της Μονάδας στη διανομή εντύπων και στην ενημέρωση της νεολαίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στις κοντινές καφετέριες.

Η κυρία Αποστολοπούλου με την υποστήριξη του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας, κυρίου Δημήτριου Μιχάλη, οργανώνει ενημερωτικές δράσεις με ομιλίες και αρκετές φορές προσκαλεί μαθητές των τοπικών σχολείων στο Κ.Υ. όπου και τους ενημερώνει για όλα τα θέματα που αφορούν στην προαγωγή της υγείας και τους προσυμπτωματικούς ελέγχους.

ΡΟΔΟΣ

Στον πεζόδρομο «Ακταίον» βρέθηκε το διήμερο η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου. Με τη βοήθεια της γυναικολόγου, κυρίας Όλγας Μπίκου και της μαίας, κυρίας Ελένης Ελευθερίου, διανεμήθηκε έντυπο υλικό σε περίπου 400 άτομα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Μονάδας, ένα ποσοστό των ενημερωθέντων της τάξεως του 60% δεν γνώριζε ότι το τεστ ΠΑΠ γίνεται δωρεάν στα Κ.Υ., ενώ ένα 40% δεν γνώριζε καθόλου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της παραμονής της Μονάδας στο νησί, καταγράφηκε ικανοποιητικός αριθμός ραντεβού από γυναίκες που επιθυμούσαν να κάνουν το τεστ ΠΑΠ.

 

Copyright © 2024 Υπουργείο Υγείας