04/12/2011

 

Επιστημονική Εκδήλωση για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του τραχήλου πραγματοποιήθηκε στη Σητεία

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου οργανώθηκε από τον Δήμο Σητείας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και την 7η Υ.Πε. Κρήτης, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015».

Στην εκδήλωση που απευθυνόταν στις γυναίκες της πόλης και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε ο ιατρός, κ. Κωνσταντίνος Ρελάκης, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον ομιλητή προλόγισε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας, κ. Ιωάννης Κατσαράκης.

Επίσης, με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας, κύριος Μανώλης Μακρονικολάκης. Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κύριος Μιχάλης Αντωνιδάκης, ενώ παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Νίκος Κοζυράκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση κατά την οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις σε σχέση με τη νόσο και την έγκαιρη αντιμετώπισή της. Το γεγονός κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ανατολή».

 

Copyright © 2018 Υπουργείο Υγείας